Contacteer ons

Contact Persoon : Chan

Telefoonnummer : 008613396976533

Free call

Wereldboek en Copyright-Dag

April 23, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Wereldboek en Copyright-Dag

Wereldboek en Copyright-Dag

 

laatste bedrijfsnieuws over Wereldboek en Copyright-Dag  0

Boeken: Een venster in de Wereld tijdens covid-19

Nu meer dan ooit, op een tijdstip waarop globaal de meeste die scholen worden gesloten en de mensen tijd moeten beperken uit hun huizen wordt doorgebracht, de macht van boeken kan zijn leveraged om isolatie te bestrijden, banden tussen mensen te versterken, en onze horizonnen uit te breiden, terwijl bevorderend onze meningen en creativiteit.

Tijdens de maand van April en het hele jaar door, is het kritiek om de tijd te vergen om op uw of met uw kinderen te lezen. Het is een tijd om het belang van lezing, de groei van pleegkinderen als lezers te vieren, en een levenslange liefde van literatuur en integratie in de wereld van het werk te bevorderen.

Het vieren Wereldboek en Copyright-Dag

Door lezing en de viering van Wereldboek en Copyright-Dag, kunnen wij voor anderen ondanks afstand openen. Wij kunnen dankzij verbeelding reizen. Vanaf 1 aan 23 April, deelt Unesco citaten, gedichten en berichten om de macht van boeken te symboliseren en zoveel mogelijk het lezen te bevorderen. Door een betekenis van gemeenschap door de gedeelde lezingen en de gedeelde kennis te creëren, kunnen de lezers rond de wereld wederzijds helpen eenzaamheid verbinden en in bedwang houden.

In dergelijke omstandigheden, nodigen wij studenten, leraren, en lezers uit de hele wereld, evenals de gehele van de de boekindustrie en bibliotheek diensten uit, om hun liefde voor lezing te getuigen en uit te drukken. Wij moedigen u aan om dit positieve bericht met anderen door #StayAtHome te delen en #WorldBookDay.

De meer mensen kunnen wij bereiken, kunnen de meer mensen worden geholpen.

Het Kapitaal van het wereldboek voor 2020: Kuala Lumpur, Maleisië

Elk jaar, Unesco en de internationale organisaties die de drie belangrijkste sectoren van de boekindustrie vertegenwoordigen - de uitgevers, boekhandelaars en bibliotheken, selecteren het Kapitaal van het Wereldboek voor een éénjarige periode, efficiënt 23 April elk jaar.

De stad van Kuala Lumpur in Maleisië werd geselecteerd wegens de sterke nadruk op inclusief onderwijs, de ontwikkeling van de op kennis gebaseerde maatschappij en toegankelijke lezing voor alle delen van de bevolking van de stad.

Met de slogan „KL die Baca – door lezing“ geeft, concentreert het programma zich op vier thema's: lezend in al zijn vormen, ontwikkeling van de infrastructuur van de boekindustrie, inclusiviteit en digitale toegankelijkheid, en zelfbeschikkingsvermogen van kinderen door lezing. Onder andere gebeurtenissen en activiteiten zal er de bouw van een boekstad (Kota Complexe Buku), een lezingscampagne voor treinforenzen, het verbeteren van de digitale diensten en toegankelijkheid door de Nationale Bibliotheek van Maleisië voor de gehandicapten, en de nieuwe digitale diensten voor bibliotheken in 12 bibliotheken op slechte huisvestingsgebied van Kuala Lumpur zijn.

De doelstelling van de stad is een cultuur van lezing en inclusiviteit te bevorderen - een „stad die leest is een stad die“ geeft – benadrukkend alomtegenwoordige toegang tot boeken door de stad. Het ambitieuze programma van de stad voor het Kapitaal van het Wereldboek is verbonden met de Visie 2020 voor Kuala Lumpur en riep het eco-stad project de Rivier van het Leven met openluchtboekhandels en bibliotheken bevolkend de onlangs-herstelde waterwegen van de stad.

Achtergrond

23 April is een symbolische datum voor wereldliteratuur. Het is op deze datum in 1616 dat Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso DE La Vega allen stierven. Het is ook de datum van geboorte of dood van andere prominente auteurs, zoals Maurice Druon, Haldor K.Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla en Manuel Mejía Vallejo.

Het was een natuurlijke keus voor de Algemene die Conferentie van Unesco, in Parijs in 1995 wordt gehouden, een hulde wereldwijd aan boeken en auteurs op deze datum te betalen, die iedereen aanmoedigt, en in het bijzonder jongeren, om het genoegen van lezing te ontdekken en een vernieuwde eerbied voor de onvervangbare bijdragen van zij te bereiken, die de sociale en culturele vooruitgang van het mensdom hebben bevorderd. Daartoe, creeerde Unesco de het Wereldboek en Copyright-Dag. De dag wordt gevierd door een groeiend aantal partners en aangezien zijn lancering zich om een grote kans voor bezinning en informatie heeft getoond te zijn over een significant thema.

Het wordt waargenomen door miljoenen mensen in meer dan 100 landen, in honderden vrijwillige organisaties, scholen, overheidsinstanties, professionele groepen en particuliere sectoren. Tijdens deze lange periode, hebben het Wereldboek en Copyright-de Dag een aanzienlijk aantal mensen van elk continent en alle culturele achtergronden aan de oorzaak van boeken en auteursrecht overgehaald. Het heeft hen om toegelaten te ontdekken, de meesten van te maken en in grotere diepte een massa aspecten van de het publiceren wereld te onderzoeken: boeken als vectoren van waarden en kennis, en opslagruimtes van de ongrijpbare erfenis; boeken als vensters op de diversiteit van culturen en als hulpmiddelen voor dialoog; boeken als bronnen van materiële rijkdom en Copyright-beschermde werken van creatieve kunstenaars. Elk van deze aspecten zijn het onderwerp van talrijke bewustmaking en promotieinitiatieven geweest die een echte invloed hebben gehad. Er moet niettemin geen onderbreking in deze inspanningen zijn.

Sinds 2000, hebben het Wereldboek en Copyright-de Dag een ander initiatief van professionele organisaties geïnspireerd dat de hulp van Unesco en steun van Staten ontvangt: De hoofdstad van het wereldboek. Elk jaar wordt een stad gekozen die zich ertoe verbindt om, door zijn eigen initiatieven, de impuls van de vieringen van de Dag tot 23 April van het volgende jaar te handhaven. Bijna zijn alle gebieden van de wereld, op zijn beurt, reeds geïmpliceerd in dit proces, dat zo de viering van boeken en auteursrecht in een terugkomende activiteit omzet, die steeds verder de geografische en culturele invloed van boeken uitbreidt.

Over recente jaren, heeft de Werelddag aangetoond dat het een machtig symbool voor de lancering van belangrijke steunverrichtingen, in het bijzonder in Latijns Amerika en Afrika kan zijn.

 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

info@chinaleadtop.com
chanchina1