Contacteer ons

Contact Persoon : Chan

Telefoonnummer : 008613396976533

Free call

Tabletten

December 6, 2019

Laatste bedrijfscasus over Tabletten

Inleiding

De tabletten zijn stevige doseringsvormen die gewoonlijk actieve farmaceutische ingrediënt en vulstoffen in poeder, kristallijne of korrelige vorm met of zonder verdunners bevatten die of door het vormen of compressieproces wordt voorbereid. Zij zijn stevig, biconvex of vlak in vorm en variëren in grootte, vorm en het gewicht dat is hangt van de geneesmiddelen af die voor voorbereiding worden gebruikt. Zij variëren ook in hardheid, desintegratie; de de ontbindingskenmerken en dikte hangen van hun bestemming en methode van vervaardiging af. De tabletten zijn de wijdst gebruikte stevige doseringsvormen wegens hun voordelen en populariteit die dag aan dag stijgen. De tablet bevat vuller, verdunners, bindmiddelen, smeermiddelen, glidants, desintegranten, antiadherent, gewoonlijk kleurstoffen en aroma's als vulstoffen.

 

Voordelen van tabletten

De vormen van de eenheidsdosering met nauwkeurige, stabiele dosis en grote precisie en minste veranderlijkheid.

 

Het stabielst met betrekking tot fysieke, chemische en microbiologische attributen.

 

Goedkoopste mondelinge doseringsvorm, gemakkelijk te behandelen, met aantrekkelijke en elegante verschijning te gebruiken en uit te voeren.

 

Goedkoop, gemakkelijk te slikken en de productie vereist niet en extra verwerkingsstappen.

 

Bied bescherming van geneesmiddelen van atmosferische voorwaarden zoals lucht, vochtigheid en licht, enz.

 

Zorg voor verlengde stabiliteit aan geneesmiddelen.

 

De lage productiekosten zoals vergelijken bij andere stevige doseringsvormen en grote schaalproductie zijn mogelijk.

 

Beleid van minieme dosis drug in nauwkeurig bedrag.

 

De onplezierige smaak kan door suikerdeklaag worden gemaskeerd.

 

Gemakkelijk om in de helften en kwarten te verdelen wanneer de fractiedosis wordt vereist.

 

Formuleer als een speciale versieproducten zoals darm of vertraagde versieproducten.

 

De verpakking en de productie zijn goedkoop en vereisen meer ruimte voor opslag niet.

 

Types van tabletten

Er zijn vele types van tabletten volgens voorgenomen van gebruik en productieproces.

 

[A] Mondelinge tablet voorgenomen voor opname

Samengeperste tabletten: De tabletten kunnen door compressie van één of meer tot actief farmaceutisch ingrediënt met vulstoffen door basismethodes worden gemaakt van tablet productie. Deze types van tabletten bedoelden gewoonlijk de versie en de desintegratie van de invalsdrug te verstrekken. De tabletten zijn met een laag bedekt na compressie.

 

Veelvoudige samengeperste tabletten: De veelvoudige samengeperste tabletten worden voorbereid door het materiaal meer dan eens samen te persen. Deze zijn genoemd geworden veelvoudige gelaagde tabletten of tablet binnen tablet. ? gebracht aanin lagen afhangt van aantal vulling. De gelaagde tabletten worden door het samenpersen van vullingsmateriaal in matrijs voorbereid die door extra van vullingsmateriaal en compressie wordt gevolgd.

 

Vertraagde actie of Darmdragees: Deze types van tabletten bevatten een deklaag die zich tegen ontbinding van tabletten in gastro Intestinaal Spoor (GIT) verzetten en in intestinale vloeistoffen waarbij vertraagde versieeigenschappen worden teruggegeven desintegreren. De darmdeklaag is over het algemeen van toepassing is wanneer de drugsubstantie onstabiel in maagvloeistof is en vernietigd kan of irritatie in maagmucosa of aan omvangabsorptie van drug van darm kan veroorzaken. Normaal met een laag bedekkend materialen die met zure en zure functionaliteit of gewijzigde natuurlijke polymeren worden gemengd. Algemeen gebruikt meeste met een laag bedekkend polymeren zijn: Phthalate (CAP) van de celluloseacetaat, polyvinyl acetaatphthalate (PVAP) en phthalate van de hydroxyl propyl methylcellulose.

 

Suikerdragee: De samengeperste tabletten kunnen met gekleurde of niet gekleurde suikerdeklaag worden met een laag bedekt en coater is in water oplosbaar en lost snel na het slikken op. De suikerlaag beschermt drug tegen milieu, verwijdert bittere smaak en geur, verbetert de verschijning van tablet en laat het identificeren van informatie toe. De suikerdeklaag heeft sommige nadelen zoals stijging laag van productie, vereist deskundigheid voor deklaag, stijging grootte en gewicht.

 

Filmdragees: De tabletten worden samengeperst met een dunne laag van polymeer die een huid zoals film over tablet vormt. De film is gekleurd, gewoonlijk duurzamer en minder omvangrijk. De deklaag wordt ontworpen om en uiteenzetting van tablet bij gewenste plaats binnen GIT te verbreken. De meeste algemeen gebruikte polymeren zijn Hydroxy propyl cellulose, Hydroxy ethyl en propyl methylcellulose.

 

Te kauwen tablet: Deze types van tabletten hebben vlotte oppervlakte, romige basis en gewoonlijk op smaak gebracht en gekleurd mannitol, snelle desintegratie die toestaan oplossend snel in mond. Deze types meestal nuttig voor beleid van grote dosis aan kinderen en volwassenen.

[B] Tablet die voor mondholte wordt gebruikt

Mondtabletten en sublingual tabletten: De mond en sublingual tabletten zijn vlak in vorm en die bedoelen om drug in mondholte of onder de tong voor mucosaabsorptie op te lossen. Deze technieken nuttig voor drugs die door maag vloeibare of slechte absorptie in GIT worden vernietigd. De mondtabletten eroderen langzaam en sublingual tabletten lossen en veroorzaken snel snel effect op.

Tabletjes en Ruiten: Zij zijn voorgenomen aan langzaam ontbinding meestal voor lokaal effect maar soms voor systemische absorptie. De tabletjes en de Ruiten zijn gevormde schijf die actief ingrediënt en aroma in harde suikergoed of suikerbasis bevatten.

Tandkegels: de tandkegels worden ontworpen om in de lege contactdoos voor preventie te plaatsen van de bacteriële groei en ooit het aftappen door stollingsmiddel te bevatten. Tandkegelsversie langzaam voor lange duur.

[C] Tabletten voor andere routes

Vaginale tablet: De vaginale tabletten worden voorbereid door compressie en om behaaglijk op plastic inserterapparaten in niet beklede gevormde kogel of eivormige tabletten gevormd te passen die in vagina voor lokale gevolgen met langzame ontbinding worden opgenomen. Zij beperken antibacterieel effect en ook geroepen vaginale tussenvoegsels.

Inplantingstablet: De inplantingstabletten worden ingespoten onder de huid door een kleine chirurgische besnoeiing in de huid te geven. Een speciale injecteur zegent naald en de duiker kan voor beleid vereisen. Het doel van deze tabletten is drugeffect van maand aan jaar te verlengen. Deze tabletten worden geïnplanteerd intramusculair of onderhuids zodat moeten zij steriel en ingepakt zijn in steriele container. [FARMACIE – I, P.V. KASTURE, S.R. PARAKH, S.A. HASAN, S.B. GOKHALE, JUNI 2008, PP-14-7,21]

[D] Tabletten voor oplossing

Bruisende tablet: Bruisende tabletten die door compressie van korrelige zouten worden voorbereid die in contact met water bevrijden.

Uitdelende tabletten: Deze types van tabletten zijn niet meer gebruik omdat zij gevaarlijk potentieel hadden. Zij zouden kunnen worden genoemd samenstellend tabletten omdat het hoogst machtig drug en apothekergebruik het voor samenstellingsvoorschrift bevat.

Onderhuidse tabletten: De onderhuidse tabletten zijn zachte gevormde tabletten die oplosbaar ingrediënt bevatten en voor onvoorbereide parenterale voorbereiding door arts gebruikt. Zij zijn niet meer in gebruik omdat het moeilijk is om steriliteit en beschikbaarheid van stabiele vloeistof te bereiken.

Tablet triturates: de tablet triturates is zelden gebruik nu dagen omdat zij verouderd zijn. Zij zijn klein, cilindrisch, gevormd die kleine hoeveelheid machtige drug bevatten. Zij moeten gemakkelijk oplosbaar in water zijn en de minimumbedragdruk vereist tijdens vervaardiging. Triturates die in capsules wordt opgenomen of die in vloeistof wordt opgelost om nauwkeurige machtige drug te verstrekken.

 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

info@chinaleadtop.com
chanchina1