Contacteer ons

Contact Persoon : Chan

Telefoonnummer : 008613396976533

Free call

Stevige Doseringsvormen: Capsules

November 18, 2019

Laatste bedrijfscasus over Stevige Doseringsvormen: Capsules

De capsules zijn stevige voorbereidingen waarin de de drugsubstantie en/of vulstoffen in of zachte of harde oplosbare shell ingesloten zijn. Shell wordt normaal gemaakt van gelatine of ander geschikt polymeer materiaal en resulteert in eenvoudig, smaakloos, geurloos, elegant, gemakkelijk-aan-slikt doseringsvorm zonder behoefte aan een secundaire deklaagstap.

Afhankelijk van de samenstelling van capsuleshell, kunnen de capsules als of harde of zachte capsule, met zachte capsules worden geclassificeerd die een flexibele, geplastificeerde gelatinefilm bezitten. Shells kunnen uit twee stukken in de vorm van aan de ene kant gesloten cilinders worden samengesteld; het kortere stuk, genoemd ‚GLB‘ en het langere stuk, genoemd het ‚lichaam‘, of zij kunnen uit één enkel stuk worden samengesteld. De tweedelige capsules en de capsules uit één stuk worden algemeen bedoeld als capsules hard-SHELL en respectievelijk capsules zacht-SHELL.

Shells kunnen uit twee stukken in de vorm van aan de ene kant gesloten cilinders worden samengesteld; het kortere stuk, genoemd ‚GLB‘ en het langere stuk, genoemd het ‚lichaam‘, of zij kunnen uit één enkel stuk worden samengesteld. De tweedelige capsules en de capsules uit één stuk worden algemeen bedoeld als capsules hard-SHELL en respectievelijk capsules zacht-SHELL.

De materialen van de capsulevulling

De capsules kunnen met een waaier van formuleringstypes met inbegrip van droog poeder, semisolids, niet-waterachtige vloeistoffen, en andere doseringsvormen zoals parels, mini-tabletten worden gevuld, en zelfs de minicapsules de meesten waarvan voor mondeling beleid voorgenomen zijn. Er zijn ook specialiteittoepassingen zoals capsules die in droog-gepoederde inhaleertoestellen kunnen worden geladen, reagentia als deel van een kenmerkende uitrusting, en nu en dan capsules toevoegen zacht-SHELL voorgenomen voor rectale of vaginale toevoeging als zetpillen.

De eerste capsule van gelatine wordt voorbereid was een capsule uit één stuk die in Frankrijk door Apotheker Joseph Gerard Dublanc en Francois Achille Barnabe Mothes (een apotheekstudent) wordt gepatenteerd in 1834 die. Hoewel shells van deze vroege capsules niet geplastificeerd waren, dergelijke capsules die waarschijnlijk vandaag als zachte die gelatinecapsules worden geclassificeerd op vorm, inhoud, en andere eigenschappen worden gebaseerd.

In 1848, vond James Murdock de tweedelige ineenschuivende (harde die gelatine) capsule uit in Engeland in 1865 wordt gepatenteerd.

Types van capsules

i. Harde gelatinecapsules

Harde gelatinecapsules

De harde die gelatinecapsules ook als tweedelige capsules worden bekend of de droog-gevulde capsules zijn stevige doseringsvormen waarin één of meerdere drugsubstanties en/of vulstoffen binnen kleine shell ingesloten zijn. Shell bestaat uit twee delen: het lichaam in het leven om wordt geroepen om de drug en de verdunner te bevatten, en GLB dat zolang het lichaam dat ongeveer half is.

De harde gelatinecapsules zijn geproduceerde leeg en een afzonderlijke verrichting dan ingevuld. Tijdens de verrichting die van de capsule vullende eenheid, wordt het lichaam gevuld met het geneesmiddel, door de toevoeging van GLB over het lichaam wordt gevolgd.

De harde gelatinecapsules worden van gelatine gemaakt en andere die materialen of wordt gebruikt om capsulevorming toe te laten of hun prestaties te verbeteren. De capsules bevatten 13 – 16% water, maar het watergehalte kan, afhankelijk van de opslagvoorwaarden variëren.

Wanneer de vochtigheid laag is, kunnen de capsules bros worden; indien opgeslagen bij hoge vochtigheid, kunnen de capsules fl worden accid, kleverig, en hun vorm verliezen. De opslag op gebieden op hoge temperatuur kan de kwaliteit van harde gelatinecapsules ook beïnvloeden.

De harde shell capsules zijn beschikbaar in een verscheidenheid van standaardgrootte en door aantallen van 000 tot 5 aangewezen. De grootte van capsule 000 is het hoogst en dat van aantal 5 capsule het kleinst zijn.

Standaardcapsulegrootte.

ii. zachte gelatinecapsules

Zachte gelatinecapsules

De zachte die gelatinecapsules ook als zachte shell capsule, zachte elastische capsule worden bedoeld, of softgel zijn single-unit stevige doseringsvorm, die uit bestaan vloeibaar, semi-solid, droog poeder, of zelfs vullen de voorgevormde tabletten gewikkeld door hermetisch verzegelde elastische buitenshell uit één stuk.

Gelijkaardig aan harde gelatineshells, worden de Zachte gelatinecapsules gemaakt van shells van gelatine waaraan de plastificeermiddelen zoals glycerol, polyols of andere geschikte materialen zijn toegevoegd. Andere componenten kunnen kleurstoffen, opacifiers, aroma's en bewaarmiddelen (omvatten vaak inbegrepen in de capsuleshell formulering om de microbiële of schimmelgroei te verhinderen).

De distinctieve eigenschap van dit type van capsule is zijn bouw uit één stuk. Het voeden en het verzegelen worden bereikt door slechts één machine.

De gevulde zachte gelatinecapsules zijn in de handel verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van vormen (b.v. langwerpig, tubulaire ronde,). Zij kunnen zijn enige gekleurd of twee-gestemd en kunnen met het identificeren van noteringen worden gestempeld.

De grootte van zachte gelatinecapsules vertegenwoordigt zijn nominale capaciteit in halve noten, bijvoorbeeld, 30 ovale softgel 30 halve noten (of 1,848 cm3) kan aanpassen.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

info@chinaleadtop.com
chanchina1